Evet biliyorum, bombalar patladı, insanlar öldü, birçok pislik ortaya çıktı, ortalık karıştı. Acılar yaşadık, sinirlendik, ağladık. An geldi artık umudumuz kalmadı bu toplumdan, bu ülkeden, insanlıktan. Kriz ise hep var olan bir ekonomik gerçek; doların hali belli vs vs vs

Ama…

Ama benim için mükemmel bir yıldı bu yıl.

İmkânım olsa bu yılı başa alır bir kez daha sonra bir kez daha yaşarım.

15 yıl sonra ilk defa iki haneli kilolara düştüm ben. 40 beden dar kesim pantolon giydim ki geçen sene 56 beden bel kısmı lastikli pantolon giyiyordum.

Saçlarım uzadı, bileklerim inceldi, yüzüm süzüldü yani bir güzelleştim ben. Daha az konuşup, daha çok dinlemeyi öğrendim bu sene. Seyretmeyi öğrendim fotoğraf çekmek yerine güzellikler karşısında. Bir o kadar da selfie çekmeyi öğrendim.

Ne çok gezdim bu sene.

Çok Gezenti programında Tayland’ı izleyip “gitmek nasıl mümkün olur ki” diye iç geçirdiğim Tayland’a gittim. Ayak masajı yaptırıp, Tai yemeklerine gömülürken bir kuruş bile harcamadan gezdiğim bu ülkenin imkânları beni şımartırken “bundan daha keyifli bir gezi nasıl mümkün olur” dedim. Dediler seni Amerika’ya götürelim, sen yine bir kuruş verme.  Ben ilk defa jetlag oldum, Türk kahvesine hasret kaldım, türbülanslarda tövbe ettim uçağa binmeye.

Ailemle harika geziler yaptık. Çocuklarımla balona bindim. Yüksek kulelere çıktık. Temmuz sıcağında kar kıyafetleri giyip buzda kaydık. İğrenç ama egzotik vahşi hayvanlar gördük.

Durup dururken yeni iş fırsatları çıktı karşımıza. Hiç aklımızda olmayan şehirlerde hiç aklımızda olmayan sektörler. Sigortacıydım, nefesciydim, patrondum derken bir de dürümcü oldum. Git gel yollarda canım çıktı. Keyifli yorgunluğun ne olduğunu kemiklerimde hissettim.

Çok deli nefes guruplarım oldu bu sene. Sımsıkı sarıldığım dostlar edindim. Güçlü koçlar eklendi ekibe. Koca bir seneyi daha devirdi Nefes Atölyesi.

Tüm bunlara anlam katan bir şey geldi hayatıma; AŞK.

Kocaman…

Beni sadece karşı cinste aramayı bırak, ben her yerdeyim; dedi AŞK.

Ben aşkın 1001 halini yaşadım bu sene. 1001 haline yeniden aşık oldum. Doldum, taştım…

Ve şimdi merak ediyorum, 2017 bana bunlardan daha güzel ne getirebilir ki?